Get Adobe Flash player
Címlap Hírek Friss hírek Harmincöt fatolvaj kergette a mezítláb menekülő csőszt

Harmincöt fatolvaj kergette a mezítláb menekülő csőszt

Miután egy szolnoki akácerdőt gondozó idős férfi megzavart négy fiatal fatolvajt, azok harmincadmagukkal tértek vissza, és kövekkel, tégladarabokkal kezdték dobálni a bácsit. Ő menekültében a támadók feje fölé lőtt, de ez nem használt. Tovább kergették az akácerdőben, ahol már a papucsát is elhagyta. Amikor beszorították, a férfi fenékbe lőtte az egyik, tinédzser korú támadóját.

Vasárnap délelőtt „csatazajtól” volt hangos Szolnok külvárosának egyik utcája, írja a szoljon.hu. Az egész úgy kezdődött, hogy egy idős férfi ugyanis az általa gondozott akácerdőben fát vágó négy fiatalt zavart meg. „Február 1-jén fél 12 körül a házam udvarára kilépve hallottam, hogy az általam gondozott akácerdő fáit baltával, fűrésszel vágják. Négy fiatal suhancot találtam ott, akiket el is zavartam. Ezután a hátsókert kapukulcsáért mentem és önvédelem gyanánt egy légpuskát és három gömbölyű sörétet is magammal vittem”, emlékezett vissza a férfi.

A bácsi ugyan elijesztette a négy fiatalt, de azok nem menetek messze. „Megnéztem mekkora pusztítást okoztak a fiatalok és hogy hol tudtak a közeli vízfolyáson átjönni. Pár perc múlva láttam, hogy a közeli házakból mintegy harmincan, harmincöten (férfiak, nők, gyerekek vegyesen) özönlenek felém téglákkal, kövekkel felfegyverkezve”, mesélte a bácsi.

Akit a szoljon.hu szerint 5-6 méterről dobáltak , hogy alig győzte a fejét kapkodni. Közben az idős férfi a gallyak között hátrált, még a papucsát is elhagyta, így mezítláb menekült hazafelé. „A puskát rájuk tartottam, egy lövést a fejük fölé eresztettem”, magyarázta a férfi. A bozótosban néhányan utolérték, beszorították egy gallyaktól járhatatlan helyre, s azt kiabálták: „öljük meg”.

Az idős férfi elmondta, háromszor is eltalálták, a bokáján és kézfején ennek látható nyoma is van. Állítása szerint az egyik dobáló fiatalkorú lehajolt egy újabb kőért, akkor ő, a dobáló lábára célozva elsütötte légpuskáját, és valahogy fenékbe lőtte a fiút. Közben a rendőrök is kiérkeztek. Az ügy részleteivel kapcsolatban a rendőrség nem nyilatkozott, Szabó Zoltán őrnagy, a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője csak arról beszélt, mit tehet valaki, ha saját portáján tolvajba botlik.

A jogszabályok szerint jogos védelmi helyzetben először is a rendőrséget kell értesíteni. A tetten ért elkövetőt a tetten érő személy is visszatarthatja és alapesetben, ha ez a személy nem áll ellen. Ha az elkövető a tetten érő személlyel szemben bármiféle erőszakot alkalmaz, akkor a jogos önvédelemnek azzal párhuzamosan kell megvalósulnia, mégpedig úgy, hogy a védekezés arányos legyen a várható sérüléssel. Hogy a fenéklövés arányosnak számít-e, azt majd a bíróság eldönti, a rendőrség egyelőre súlyos testi sértés kísérlete miatt indít eljárást a férfi ellen.

 

Szavazások

Ön szerint mi lenne kellő visszatartó erő a faanyagtolvajok ellen?
 

Statisztika

Tartalom találatai : 186461

Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Joomla!
Joomla! A világ legnépszerűbb és legelterjedtebben használt nyílt forráskódú projektje.
JoomlaCode
JoomlaCode, fejlesztés és terjesztés egyszerűen.
Joomla! Extensions
Joomla! komponensek, modulok, beépülők és fordítások a közösségtől a közösségnek.
Joomla! Shop
Ahol csak Joomla!-portéka kapható.