Get Adobe Flash player
Címlap Hírek Friss hírek Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. március 11-től  átmeneti időre, közölte az agrártárca szombaton.

A minisztérium indoklása szerint „Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított
kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani”. A tilalom a tárca közleménye szerint kiterjed „a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint  a parlag- és gazégetésre is.

 

Az agrárminiszter a tilalom elrendelésével egyidejűleg felhívta a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy „az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár”. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek „sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek” – olvasható a közleményben.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes, közölte a VM.

 

Szavazások

Ön szerint mi lenne kellő visszatartó erő a faanyagtolvajok ellen?
 

Statisztika

Tartalom találatai : 185942

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Joomla!
Joomla! A világ legnépszerűbb és legelterjedtebben használt nyílt forráskódú projektje.
JoomlaCode
JoomlaCode, fejlesztés és terjesztés egyszerűen.
Joomla! Extensions
Joomla! komponensek, modulok, beépülők és fordítások a közösségtől a közösségnek.
Joomla! Shop
Ahol csak Joomla!-portéka kapható.